رویترز: موشک‌هایی که به تاسیسات نفتی عربستان شلیک شدند، منشاء ایرانی داشتند

0

خبرگزاری رویترز می‌گوید به نسخه‌ای از گزارش دبیرکل سازمان ملل دست یافته است که در آن تاکید شده موشک‌هایی که سال گذشته در حمله به تاسیسات نفتی عربستان استفاده شدند، «منشاء ایرانی» داشتند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، به طور معمول هر شش ماه یک بار گزارشی درباره نحوه اجرای توافق هسته‌ای به شورای امنیت سازمان ملل ارائه می‌دهد.

گزارش جدید آقای گوترش هنوز منتشر نشده، ولی رویترز می‌گوید در این گزارش آمده که موشک‌های کروز یا بخشی از قطعات این موشک‌ها و پهپادهایی که در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو و فرودگاه ابها عربستان استفاده شدند، شبیه تولیدات یک شرکت تجاری ایرانی هستند یا این که نشان فارسی دارند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز ۱۱ بهمن سال گذشته گزارشی از کارشناسان سازمان ملل را منتشر کرد که در آن آمده بود ویژگی‌های فنی برخی از سلاح‌ها و قطعات پهپادهایی که به شورشیان حوثی در یمن می‌رسد، به تسلیحات ساخت ایران شباهت دارد.

در گزارش جدید دبیرکل سازمان ملل تصریح شده که این موارد «ممکن است» با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایر باشد.

حمله به دو تأسیسات نفتی متعلق به شرکت آرامکو در خاک عربستان سعودی ۲۳ شهریور سال ۹۸ انجام شد.

شبه نظامیان حوثی‌ یمن مسئولیت حملات به تاسیسات نفتی در بقیق و میدان نفتی خریص در مرکز عربستان سعودی را برعهده گرفتند. ولی آمریکا و عربستان ایران را مسئول این حملات دانستند.

حکومت ایران از سال ۲۰۰۷ تاکنون حق خرید و فروش جنگ‌افزار ندارد و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که در حمایت از برجام صادر شد، تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران تا ۲۷ مهر سال جاری (۱۸ اکتبر) ادامه دارد.

انتشار این گزارش از این جهت حائز اهمیت است که دولت آمریکا در ماه‌های اخیر تلاش‌ گسترده‌ای را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران آغاز کرده است.

کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد روز جمعه ۱۶ خرداد گفت ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را در اختیار روسیه قرار داده است.

برایان هوک، مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا روز ۲۰ خرداد با اشاره به تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گفت ایران در خط مقدم تامین مالی تروریسم در جهان است و لغو تحریم‌های تسلیحاتی فرصتی برای جمهوری اسلامی پدید خواهد آورد تا منطقه را بی‌ثبات کند.

با این حال، چین و روسیه با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران مخالفت کرده‌اند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز گفته است که با توجه به اینکه آمریکا از برجام خارج شده، دیگر نمی‌تواند از حق حضور قبلی خود در برجام برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران استفاده کند.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، پیشتر گفته بود که برجام جدا از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و این قطعنامه همچنان آمریکا را «مشارکت‌کننده» در توافق هسته‌ای می‌داند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *