واکنش کرهجنوبی به کتاب بولتون؛ سئول خاطرات نشست ترامپ-کیم را تحریفآمیز خواند
سئول میگوید که گزارش ارائه شده در کتاب جان بولتون در خصوص دیدار و گفتگوها میان رهبران ایالات متحده آمریکا و دو کره نادرست و تحریفآمیز است.
مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید در بخشی از کتاب جنجالی خود که با انتقادههای شدید واشنگتن مواجه شده جزئیاتی از ماجراهای قبل و بعد از سه نشست تاریخی میان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ارائه کرده است.
وی در این راستا به خصوص به افشاگریهایی در باره دومین نشست میان دو مقام آمریکایی و کره شمالی در ویتنام پرداخته که بدون حصول نتیجه مشخص و با ناکامی تمام به پایان رسید.
کتاب «در آن اتاق اتفاق افتاد؛ خاطراتی از کاخ سفید» که رئیس کاخ سفید و مشاور سابق امنیت ملی وی را به سوی یک جدال لفظی بی سابقه کشانده قرار است روز سه شنبه،۲۳ ژوئن/ سوم تیرماه منتشر شود؛ حال آنکه بخشهایی از آن پیش از انتشار در رسانههای و مطبوعات آمریکا درز پیدا کرده است.
در گزیدهای از این کتاب که به روابط ایالات متحده و کره شمالی مربوط میشود چنین وانمود شده که «مون جائه این»، رییس جمهوری کره جنوبی برغم تمایل برای بهبود روابط با پیونگ یانگ درخواستها و انتظارات غیرواقعی و محقق نشدنی را با رهبر کره شمالی و رئیس جمهوری آمریکا در میان گذاشته که به طرح وی برای اتحاد کره مربوط بوده است.
چونگ ایو یونگ، مشاور امنیت ملی «کاخ آبی»، نهاد ریاست جمهوری در کره جنوبی با انتشار بیانیهای ضمن تحریفآمیز خواندن آنچه در کتاب بولتون در خصوص رایزنیها و گفتگوهای سطح بالا میان رهبران سه کشور آمده، تاکید میکند: «این گزارش به هیچ وجه منعکس کننده واقعیات نیست و بیشتر نوعی تحریف محسوب میشود.»
این مسئول بلندپایه کره جنوبی به طور دقیق مشخص نکرده که کدام بخش از گزارش ارائه شده در کتاب بولتون در باره روابط دو کره و گفتگوهای دونالد ترامپ با رهبران این دو کشور نادرست و جعلی است اما تاکید دارد که انتشار کتاب یاد شده با مخاطرات زیادی همراه است.
به گفته مشاور امنیت ملی کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی «انتشار یکجانبه رایزنیها و گفتگوهای انجام شده بر مبنی اعتماد متقابل، ناقض اصول بنیادین دیپلماسی است و میتواند به شدت به مذاکرات آتی لطمه بزند.»
دونالد ترامپ و کیم جونگ اون برای نخستین بار ژوئن سال ۲۰۱۸ در سنگاپور با یکدیگر ملاقات کردند. این دیدار تاریخی امیدها را برای تلاشها جهت رسیدن به توافقی ماندگار جهت هستهای زدایی در شبه جزیره کره افزایش داده بود.
امید به بهبود روابط میان واشنگتن و پیونگ یانگ اما پس از دومین ملاقات میان ترامپ و اون در هانوی با درخواست رهبر کره شمالی برای لغو تحریمها بر ضد کشورش پیش از برچیدن تاسیسات هستهای به یاس تبدیل شد.
بولتون در کتاب خود تصریح کرده که ترامپ هیچ طرح و برنامه ای برای آغاز یک روند دیپلماتیک با کره شمالی جهت خلع سلاح هستهای در این کشور در دست نداشته و آنچه روی داده همه ناشی از برنامهریزی و سازماندهی کره جنوبی بوده است.
جان بولتون پس از اختلافات اساسی با رئیس جمهوری آمریکا بر سر بسیاری از مسائل بینالمللی از جمله روابط با کره شمالی و برنامه هستهای ایران در نهایت سپتامبر گذشته از سمت خود کنار گذاشته شد.