مژده دانشمندان آکسفورد: موفقیت توليد واکسن کرونا به مرحله نهایی رسید
اگرچه سازمان جهانی بهداشت در اوایل ماه مه اعلام کرد، حدود ۱۵ واکسن وارد مرحله بررسیهای بالینی روی انسان شدهاند، اما حالا دانشمندان دانشگاه آکسفورد میگویند به خط پایان این مسابقه نزدیک شدهاند.
در حال حاضر حدود ۱۲۰ آزمایش تحقیقاتی برای تولید واکسن کرونا در سراسر جهان توسط دانشمندان انجام میگیرد، اما در میان این همه تعداد آزمایش و تحقیق، یک برنده به نتیجه نهایی و پیروزی نزدیکتر شده است؛ دانشگاه آکسفورد.
موفقیت در تولید واکسن کرونا میتواند به میلیونها انسان امید رهایی از بیماری ویروس کرونا را بدهد؛ بیمارانی که سازمان جهانی بهداشت شمار آنها را نزدیک به ۹ میلیون نفر اعلام کرده است.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، واکسن دانشگاه آکسفورد پس از کسب نتایج امیدبخش، در حال طی کردن مرحله سوم بررسیهاست؛ مرحلهای که در آن واکسن از نظر ایمنی و سلامتی تست میشود و این مرحله مهمترین مرحله به شمار میرود.
دو هفته پیش ایالات متحده آمریکا و چندین کشور اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند، برای دستیابی به این واکسن با دانشگاه آکسفورد به توافق رسیدهاند. این کشورها با آکسفورد توافق کردهاند که در صورت تایید بعد از سومین آزمایش بالینی تعداد ۴۰۰ میلیون دوز واکسن دریافت کنند.
محققان آکسفورد هفته گذشته به رسانههای بریتانیا گفتند که موفقیت واکسن به مرحله ۸۰٪ رسیده است و آنها از نتایج نهایی موفقیت این واکسن اطمینان دارند.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد انتظار دارند تا ماه آگوست واکسن ضد کرونا آماده شود و انتظار میرود این واکسن به خصوص برای جوانان یا افرادی كه هنوز جوان هستند بسیار مؤثر باشد.
شرکت داروسایی بریتانیا «Astra Zenica» از آمادگی خود برای شروع کار ساخت واکسن خبر داد.
این شرکت اعلام کرد: «به محض اینکه چراغ سبز برای اجازه تولید را به دست آورد، دو میلیارد دوز از واکسن را تولید خواهد کرد.»
واکسن کرونا از طریق دستگاه استنشاقی
پیشتر تیم تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد اعلام کرده بود که واکسن کرونا ممکن است به شکل اسپری تنفسی تا ماه آینده میلادی آماده شود.پیش از این هدفگذاری اولیه برای آماده شدن در ماه آگوست- سپتامبر بود.
براساس اعلام شرکت داروسازی آسترا زنکا، زمانی که تایید نهایی انجام شود تولید این واکسن اجرایی خواهد شد. تولید ۲ میلیارد دوز با کمک بودجههایی که بیل گیتس میلیونر و رئیس شرکت آمریکایی مایکروسافت تامین کرده، انجام میشود.
تیم دانشگاه آکسفورد ۸۰ درصد اطمینان دارد که این واکسن کرونا در افراد جوانتر کارایی موفقیتآمیزی خواهد داشت. همچنین معتقد است این واکسن میتواند در ماه جولای این واکسن به صورت اسپری مانند اسپری آسم مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته پرفسور آدرین هیل یکی از اعضای تیم دانشگاه آکسفورد، آزمایش کلینیکی زمانی پایان مییابد که اثبات شود واکسن مورد تحقیق در حفاظت از افراد موثر است. آزمایشهای دانشگاه آکسفورد روی این واکسن حدود ۲ ماه پیش آغاز و روی بیش از ۱۰ هزار بزرگسال و کودک انجام شد.
پیش از این شرکت دارویی آسترا زنکا موافقت کرده بود ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن را در اختیار بریتانیا قرار دهد. همچنین این شرکت توافقنامه یک میلیارد دلاری را در مورد تولید واکسن کرونا با دولت آمریکا امضا کرده است.