دیوان عالی آمریکا اخراج افراد به دلیل «دگرباشی» را غيرقانونی اعلام کرد
در حال حاضر حدود نیمی از دگرباشان ساکن ایالتهایی هستند که قانون مشخصی در زمینه دفاع از حق اشتغال آنها ندارند.ارسال
دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه ۲۶ خرداد اخراج افراد به دلیل دگرباشی را ممنوع اعلام کرد، تصمیمی که به عنوان مهمترین گام در دفاع از حقوق همجنسگرایان و دگرباشان در این کشور از سال ۲۰۱۵ که ازدواج همجنسگرایان قانونی شد، مورد ستایش قرار گرفته است.
قضات دیوان عالی آمریکا با شش رای موافق در برابر سه رای مخالف اعلام کردند که طبق قانون حقوق مدنی مصوب سال ۱۹۶۷ که هرگونه تبعیض بر اساس جنسیت، نژاد، رنگ پوست و ملیت در زمینه اشتغال را ممنوع کرده است، افراد همجنسگرا و دگرباشان جنسی نیز از حق اشتغال برابر برخوردار هستند.
وندی بث گلن که سال ۲۰۰۷ به دلیل دگرباش بودن از کارش اخراج شد گفته است: «با حکم جدید دیوان عالی آمریکا دیگر هیچ فردی نمیتواند به دلیل دگرباش بودن و یا همجنسگرا بودن اخراج شود. این یک پیروزی برای تمام مردم آمریکاست».
طبق اطلاعات مراکز پژوهشی، در حال حاضر حدود نیمی از دگرباشان ساکن ایالتهایی هستند که قانون مشخصی در زمینه دفاع از حق اشتغال آنها ندارند و در نتیجه به دلیل گرایش جنسی خود میتوانند در محیط کار مورد آزار و اذیت قرار گرفته و یا اخراج شوند.
جرالد بوستوک، یک مرد همجنسگرا ساکن ایالت جورجیا که به دلیل گرایش جنسیتی خود اخراج شده بود، ضمن ابراز خوشحالی از صدور حکم جدید دیوان عالی آمریکا گفت: «هفت سال پیش که از کار اخراج شدم واقعا شرایط بدی داشتم. اما امروزه میتوانیم بدون هراس از گرایش جنسیتی خود سر کار برویم».
پرونده جرالد بوستوک یکی از سه موردی بود که توسط دیوان عالی آمریکا بررسی شد و حکم جدید بر اساس آن صادر شده است.
نیل گورسوچ، یکی از ۹ قاضی دیوان عالی آمریکا، در حکم این نهاد مینویسد: «در فصل هفتم قانون حقوق مدنی که در کنگره به تصویب رسیده با زبانی خیلی کلی اخراج کارمندان و کارگران به دلیل جنسیت آنها غیرقانونی اعلام شده است».
«امروز در حکم ديوان عالی در حقیقت یکی از نتایج همان قانون را بسط دادهایم که بر اساس آن از این پس اخراج هر فردی به دلیل همجنسگرایی و یا دگرباشی ناقض قانون تلقی خواهد شد».
یک روز قبل از صدور حکم دیوان عالی آمریکا دولت دونالد ترامپ مقررات مربوط به حفاظت از اشتغال دگرباشان در بخش خدمات درمانی که توسط دولت باراک اوباما به اجرا گذاشته شده بود را لغو کرد.
سوزان گلدبرگ از بخش مطالعات حقوقی در مورد همجنسگرایان و دگرباشان در دانشگاه کلمبیا به خبرگزاری رویترز گفت: «به رسمیت شناختن این حق از سوی دیوان عالی آمریکا که قانون برابری جنسیتی در عرصه اشتغال شامل همجنسگرایان و دگرباشان نیز میشود گام مهم دیگری در مسیر طولانی دستيابی به برابری و عدالت برای همگان است».
نیکلاس تالبوت، یک مرد دگرباش که از تصمیم نیروهای مسلح برای ممنوعیت خدمت دگرباشان در ارتش آمریکا شکایت کرده است، نیز حکم جدید دیوان عالی آمریکا را ستود.
او در بیانیهای گفت: «دقیقا میدانم که تبعیض علیه دگرباشان که تمامی قابلیتهای لازم برای اشتغال را دارند چقدر سخت است. به خصوص در شرایط فعلی که بسیاری از مردم کار خود را از دست داده و تحت فشار اقتصادی هستند نباید در مسیر کاریابی و اشتغال موانع دیگری ایجاد شود».